Dagbesteding

Op dit moment hebben 16 mensen met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt dagbesteding bij Brownies&downieS Groningen. Ze werken in groepen van maximaal 7 per dag. Wij noemen hen onze toppers. Door de naam wordt vaak gedacht dat er alleen mensen met het syndroom van Down werken bij Brownies&downieS. Dit is niet het geval. We werken met een gevarieerde groep met verschillende niveaus en beperkingen.

 

Onze toppers doen met elkaar alle voorkomende werkzaamheden die er zijn in het restaurant. Van schoonmaken en opruimen tot de bar draaien en helpen in de keuken. Zij doen alle werkzaamheden afgestemd op hun eigen niveau en mogelijkheden. Hierbij worden ze altijd begeleid door gekwalificeerde begeleiders. Wij vinden het belangrijk dat onze toppers zo zelfstandig mogelijk kunnen werken. Hier gaan wij op een creatieve manier mee om, zodat bijvoorbeeld iemand die doof is of niet kan lezen en schrijven wél zelfstandig een bestelling op kan nemen.

 

We hebben jarenlang een wachtlijst gehad voor onze dagbesteding, maar op dit moment zijn er wat plekjes vrij! Interesse? Stuur ons dan een berichtje.Foto's door Anouk Wubs Photography