Over ons

Op 24 mei 2016 zijn de deuren van Brownies&downieS Groningen door Frank en Nicole Kuper geopend aan de Oosterstraat in Groningen. Frank en Nicole waren beiden werkzaam in de (gehandicapten)zorg en hadden de droom om samen een bedrijf te starten. Per toeval kwam Brownies&downieS (www.browniesanddownies.nl) op hun pad. Brownies&downieS is een franchise van restaurants waar mensen met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt werken. Na een aantal gesprekken was het voor Frank en Nicole snel duidelijk; dit is wat we gaan doen! Vaste banen werden opgezegd, er werd gezocht naar een geschikte locatie en pand en de nodige financiën werden geregeld. Zo gebeurde het, dat na maanden van voorbereiding en klussen, Brownies&downieS in Groningen een feit was.

 

Bij Brownies&downieS Groningen hebben 16 mensen met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt dagbesteding. Dit betekent dat zij deel uitmaken van het team en alle voorkomende taken uitvoeren. Hierbij krijgen zij altijd begeleiding op maat van de opgeleide begeleiders die Brownies&downieS Groningen heeft. Wij werken vauit het idee om onze toppers, zoals wij onze medewerkers met een beperking noemen, zoveel mogelijk zelf te laten doen. Dit betekent dat ze leren koffie maken, helpen in de keuken bij het maken van broodjes, maar ook kassa draaien en zelf bestellingen opnemen.

Meer info over onze dagbesteding? Zie het kopje dagbesteding in de menubalk.

 

Kwalitatief goed eten staat hoog in het vaandel bij Brownies&downieS. Dit betekent dat veel van onze producten huisgemaakt en vers zijn en bovenal mooi opgemaakt. Op onze menukaart vindt u broodjes, salades, soepen, koffie, gebak én natuurlijk brownies. Voor kinderen hebben we een speciale kaart. We vinden het fijn als u ontspannen en gezellig bij ons heeft gegeten, maar we vinden het nog fijner als u terugkomt omdat het eten en de bediening zo goed was.

Benieuwd wat er precies op onze menukaart staat? Zie het kopje menu in de menubalk.
Foto's door Anouk Wubs Photography